http://www.kwfkankerbestrijding.nl/

http://www.diagnoseborstkanker.nl/

...KWF collecte 6 t/m 9 Sep 2008 ...Door onze afdeling werd een bedrag opgehaald van :

€ 27.344,80 !!!!

...Bus 45 van Ashley : € 54,69 ...Bus 46 van Rick : € 53,29 ...Totaal hebben wij dus € 107,98 opgehaald voor de KWF Kanker Bestrijding !!! ...doen we goe he :-)

Sclerosearende Adenosis !

 

Vandaag om 9:30 had ik een gesprek met de chirurg ...
Mijn lichaam maak dus sclerosearende adenosis aan en wat is dat :

Adenosis betekent een toename van klierstruktuurtjes in de eindvertakkingen van de melkklieren, in de zogeheten lobuli. Deze nieuwe kliertjes zijn opgebouwd uit normale goedaardige cellen. Ze hebben een spleet vormige ruimte en komen aldus samengeknepen voor, hetgeen samengaat met een toename van fibreus weefsel eromheen, sclerose genoemd. Beide verschijnselen worden samen beschreven in de term sclerosearende adenosis, een volkomen goedaardig verschijnsel.

Sclerosearende adenosis is een nogal ingewikkelde anatoompathologische entiteit. Het zou te ver leiden en te moeilijk worden om dit via deze weg precies te gaan beschrijven. Naargelang de samenstelling van dit letsel werd een licht tot matig verhoogd risico op borstkanker beschreven.

 

 

...Afgelopen Donderdag 31 Juli 2008 in de avond voelde ik in mijn rechter borst aan de rechter kant een bobbeltje... ...Ik heb mijn huisarts gebeld en heb een afspraak staan voor maandag 10:20...

10 Oktober 2008 om 09:40 Clara (MCRZ)

 ...Dagopname...

16 okt 2008 ...Operatie

...Mijn ma was hier rond 6 uur morgens en rond half 7 zijn we richting clara gegaan ...Alles sliep nog :-s ...Ja echt ! ...Kwamen op de 8ste verdieping voor de dagbehandelingen en de deur was DICHT ! mja op mijn papier staat om 7 uur melden op 8 hoog ? maar op de deur van de afdeling staat : verpleging komt om 7:15 a 7:30 :-s dus ? juist w8ten...

...Natuurlijk liep deze hal aardig vol met mensen en kinderen voor de dagopname en mja kwart over zag ik de eerste zusters al binnen komen :-) ...Nou op geven moment wor je naam geroepen en moet je mee met de zuster die je je bed plekje aan wijs en even natuurlijk de papier zooi ff door nemen : nix gegeten ? nix gedronken ? nie gerookt ? neen, neen, neen :-) ...oke uit kleden en uhm neen niet uw mooie witte satijn snoopy pyjama aan :-s ...Neen ik moest een blauw uh shirt ding aan met drukkers op schouders en rug dus ik zeg drukkers voor ? neen achter mevrouw huh oke ...U ben de eerste die naar boven gaat, kreeg spuitje in me rechter boven been dit was een bloedverdunner ...De andere chirurg die aan mij zou gaan werken is ook langs geweest, het was een vrouw :-) ...Zij heeft gevoeld links en rechts en ze heeft met groene stift 2 pijlen op me borsten gezet en nog meer rondjes enzo , ze zat zichzelf ff te bedenken hoe ze het gaat aanpakken omdat ik niet veel borsten heb en zo min mogelijk litteken te maken, rechts is makkie sneetje hier en hup eruit ermee maar links is toch hmzzz ...Ook is de andere chirurg geweest (oe hij is zo mmmmm :-) ook hij heeft gekeken en gevoeld en getekend en ik kon ut nie laten om nu toch ff te zeggen : ai je heb koude handen nu :-s hahahahaha :-þ

...Ik had mijn ma me sleutel van mun spookslotje gegeven en afgesproken dat zij terug naar mun spookslotje zou gaan als ik naar boven wer gebracht en zij zou dan bellen of ik haar wanneer ik weer terug zou wezen ...Dag mams kus kus hihi :-)

...Ik was echt niet zo bang meer en echt best wel gewoon rustig mja had wel de pest erin omdat ik me senseo miste en me peukje :-s hihihihi ...Met bed en al hup naar boven naar de operatie voor kamer daar werd mijn bloeddruk gemeten, infuus in linkerhad (zeer goed gezet thnxxx), ff wa8ten en jawel daar wer mun bedje gepakt en zoef naar de operatie kamer (dammm ik zie geen fuck mocht me bril nie op houden, en over wenkbrauw piercing is een pleister gegaan hihi :-) ...Van me bedje zelf naar de behandeltafel gegaan en daar werd eerst aan mijn rechter hand een dingentje gedaan met rood lichtje erin denk meter voor hart druk ofzo en ik kreeg een kapje voor met zuurstof volgens mij deed de chirurg dat wand ik zag die mooie bruine ogen :-p ...Ook daar werd mijn bloeddruk nog gemeten.


...En toen begon de ellende :-s ...Mijn linker arm moest ik strekken en werd op een soort verlengstuk gelegd en toen ging een vrouwelijke arts het narcose zooi toe dienen :-( ...Ik was goe wakker en ademde rustig via het kapje met zuurstof en de vrouw vraag : voel u zich al duf worden ? waarop ik me hoofd naar haar draai en hard op NEE zeg voel nix ? ...Nou uhm ghmpfff ineens krijg ik me daar een verschrikkelijke pijn in me linker hand en ik kom overeind en kijk haar aan en volgens mij zei ik ook auwwwwwwwwwww en ik hoorde haar zeggen : het hoor pijn te doen ofzo iets en BOEMMMMMMMMMMMM welkom to the dark side ..............................................................

...Wat ze gedaan hebben ? keb er geen bal van gemerkt :-) ...Ik wer wakker in de uitslaap kamer en zag een arts in ut groen rond lopen (bril nie op dus zie nie of het man of vrouw was) die ook wel vroeg hoe het was met me enzo en zelf had ik het idee van nou ga best stap zo ut bed uit als aan mij leg ...Maar dat mag natuurlijk niet hihi, gewoon ff gelegen daar en geven moment wer ik naar de zaal terug gebracht ...Daar aangekomen was me ma er natuurlijk nog niet dus tegen half 11 aan vroeg ik aan de zuster mag ik naar huis bellen zodat me ma hierheen komt ? ja natuurlijk mag dat maar de foon thuis wer niet opgenomen dus ik hang op en dacht al die is onderweg naar mij en dat was ook zo wand zij had ook gebeld of ze al terug kon komen :-) ...Ik voelde me goed maar dat was voor korte duur ...Ik mocht wat drinken dus kreeg kopje thee nou die viel nie goe en kotste ik dus zo weer uit net als het water :-s yep ik kan nie tegen morfine ofzo zeg me ma en die vraag aan zuster er is toch iets tegen de misselijkheid ? ...Gelijk kwam de zuster terug met een spuit die [in mijn been ging] in mijn infuus in linker hand ging en me ma is toen ff naar benee gegaan voor wat te eten en ik ben ff gaan rusten en toen ik half uurtje later weer bij kwam voelde ik me echt stukke beter en kon me beschuitje opeten en YESSSSSSSSSS 3 bakken koffie naar binnen gewerkt :-) dammmm koffie kan zo mega lekkaaaaaaaaaaa zijn :-)
...Volgens mijn moeder zag ik lijk wit toen zij me weer zag na de operatie en na die laatste spuit had ik weer wat kleur gekregen, volgens mijn ma had ik zelfs witte lippen :-s ...Ja ik had ook wel wat pijn niet veel maar je voel natuurlijk dat er aan je lichaam geklooit is ...Ik wilde heel graag naar huis naar me poeze kids maar mijn bloeddruk was ech veeeeeeeeeeel te laag iets van 81/51 :-s ...Dus neen ik mocht niet weg.

...Rond 15:30 mochten we weg, er werd nog gevraagd of ik de arts wilde zien maar die zou pas wat later klaar wezen en ik wilde zelf heel erg graag naar huis naar mijn poeze kindjes toe :cat:
...Mams heb me naar huis gebracht en thuis aangekomen eerst koffie genomen en me medicijnen ...

...Ik ben blij dat dit achter me rug is en neen wil het eigenlijk niet nog us mee maken :-(

 

 

 
 

MM&BB